Radol'ca - Pristno Sladka
1°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Gradovi in dvorci

Radol'ca se bohoti z ruševinami starodavnih gradov, veličastno Radovljiško graščino in številnimi dvorci na podeželju. Imenitno arhitekturo dopolnjuje vrsta podeželskih in mestnih vil. Nekatere od njih lahko obiščete na izletu, v drugih lahko spite ali jeste, v njihovem zavetju se lahko tudi poročite.

Po gradovih in graščinah Radol'ce so se nekdaj sprehajali in v njih živeli grofje Ortenburški, Celjski, Podvinski, plemeniti Lambergi, grofje Thurn-Valssasina in mnogi drugi. Imenitni pričevalci preteklosti, izjemne arhitekture in razkošja se kažejo na podeželju in v samem srednjeveškem jedru mesta Radovljica. 

Nekateri med njimi so povezani s pohodnimi potmi, vsi pa dosegljivi na izletih s kolesom, avtomobilom ali peš. Po Pustem gradu naj bi se še danes plazila kača z zlato krono in čakala svojega princa, na gradu Kamen je bil doma znameniti turnirski vitez Gašper Lamberg.

Sprehodite se po ruševinah gradov, spijte kavo v zavetju renesančnega dvorca ali prisluhnite koncertu v razkošni dvorani. Morda pa boste v katerem od gradov, dvorcev in graščin našli prostor za svoj posebni dogodek.

E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia