Radol'ca - Pristno Sladka
4°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Okusi Radol'ce

1 / 7
Okusite dobrote radolških gostišč, kjer se združijo pristna domača hrana, lokalne sestavine in vrhunska priprava!
Namig:
Okusi Radol'ce posebej zaživijo vsako leto novembra, spremljate pa jih lahko tudi v vseh ostalih mesecih.
Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija.

Okusi Radol'ce združujejo devet gostiln in restavracij, ki v svojih lokalih ponujajo lokalno pridelane surovine in iz njih ustvarjajo jedi, značilne za to okolje, ter so si ob obisku kulinaričnih kritikov pridobili dobro oceno. Ponekod v jedeh ohranjajo tradicionalno pripravo, drugod pa jim nadanejo novo preobleko ter jih na svojevrstne načine oživijo. Pomembno je, da ponujajo jedi, ki so v Strategiji gastronomije Gorenjske zapisane kot značilne za to okolje. Vključene gostilne prepoznate po napisu na vhodih, lokalne jedi pa so v jedilnih listih označene s stilizirano radolško čebelico.

Zbrane gostilne preko celega leta ponujajo na svojih menijih jedi iz sezonskih lokalnih sestavin. Vsako leto novembra pa se skupaj predstavijo s posebnimi jedmi in kulinaričnimi dogodki. Na otvoritvenem dogodku ob koncu oktobra se združijo kuharji in natakarji ter pripravijo izvrstno kulinarično doživetje. Moči in znanja združijo tudi ob drugih priložnostih preko leta, ko ponujajo izbrane lokalne jedi v sklopu večjih prireditev v Radovljici in njeni okolici.


Več informacij o projektu:
Turizem Radovljica, info@radolca.si, T: 04 531 51 12


E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia