Radol'ca - Pristno Sladka
4°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Podnebje

1 / 5
Poletje: neomejene možnosti za rekreacijo in počitek v čudoviti naravi.
Radovljica velja za mesto z največ sončnimi dnevi na Gorenjskem. Poleti ozračje prijetno osvežuje nočni veter z gora, pozimi pa se megla, ki se dnevno vali po Ljubljanski kotlini, tu že razblini in s soncem obsijana Radovljica se bohoti na savski terasi.
Trenutne vremenske razmere
Radovljica je bila nekoč poznana kot klimatsko zdravilišče, verjetno prav zaradi svojega podnebja, ki je posledica lege na sončni Deželi nad dolino reke Save. 

Za sredogorje in dno kotlin so značilna toplejša poletja in milejše zime.

Poleti se predvsem s soncem obsijana Dežela dobro segreje, a ozračje osvežuje nočni veter z gora. Prav zato je območje idealno tudi za poletni oddih, saj svežina omogoča prijetno bivanje tudi ob višjih temperaturah.

Pravo gorsko podnebje je v Radol'ci le v Karavankah. Značilno za vrhove nad 2000 metri nadmorske višine je, da jih predvsem v poletnih popoldnevih zajame sloj oblakov, zato je osvajanje visokih vrhov z željo po čudovitih razgledih bolj priporočljivo dopoldan. 

Pozimi, ko okolico prekrije snežna odeja, ki se v povprečju zadrži 60 dni na leto, je pogled posebno slikovit. Sončni zimski dnevi ponujajo čudovite razglede in možnosti za zimsko rekreacijo, predvsem zimske sprehode in pohode na planine in vrhove, tek na smučeh in sankanje.
E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia