Radol'ca - Pristno Sladka
4°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Pohodništvo

1 / 4
Sprehod preko cvetočih travnikov.
Radol'ca s svojo okolico ponuja številne možnosti za pohodništvo. Od nezahtevnih nižinskih sprehodov po poljskih in gozdnih poteh do osvajanja najvišjih vrhov Karavank. Lega v neposredni bližini Triglavskega narodnega parka pa zagotavlja bližino izhodišč za vzpone v Julijske Alpe.
Če za krono kratkega pohoda želite čudovit razgled, se vzpnite na sv. Petra (839 m n. v.) nad Begunjami, na Talež (725 m n. v.) na Jelovici ali iz Krope k cerkvi na Jamniku (831 m n. v.). Nekoliko več kondicije potrebujete za pohod na Vodiško planino (1110 m n. v.) ali Zgoško ravan (926 m n. v.) na Jelovici. 

Iz doline Draga v Begunjah označene poti vodijo na Poljško planino (1180 m n. v.), planino Planinco (1128 m n. v.), planino Preval (1311 m n. v.) in vsem poznani Roblekov dom (1657 m n. v.), opevan v Avsenikovi skladbi. Od Roblekovega doma lahko vzpon nadaljujete vse do najvišjega vrha Radol'ce, gore Begunjščice z Velikim vrhom na 2060 metrih n. v. Na bližnji najvišji vrh Karavank, Stol (2236 m n. v.) se lahko povzpnete iz različnih smeri, tretji dvatisočak tik nad Radol'co pa je Vrtača (2181 m n. v.). 

Nad razgledno cesto Begunje–Tržič se vleče greben Dobrče (1634 m n. v.), dostopen v vseh letnih časih po več poteh. 

Tudi Julijske Alpe od tu res niso daleč. Številna izhodišča v Bohinju, na Pokljuki in v Zgornjesavski dolini so oddaljena od 30 do 50 minut vožnje z avtomobilom. 

Pohodne poti so označene in nanje se lahko odpravite sami. Na TIC Radovljica pa bodo za vas priskrbeli tudi vodnika, ki vas bo popeljal na vašo željo po manj obljudenih poteh. V Radol'ci se gostilna s prenočišči Kunstelj ponaša s certifikatom pohodnikom prijazna nastanitev.


E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia