Michelin, ki velja za najprestižnejšega gastronomskega vodnika, je drugo leto zapored Michelinovo zvezdico podelil Vili Podvin. Prejeli so tudi zeleno zvezdico za trajnost.
Michelin se odlikuje po svoji tradiciji in izdelanih kriterijh ocenjevanja. Najprestižnejše priznanje po njihovih kriterijih, tri zvezdice, prejme le peščica svetovnih restavracij. Tudi letos je dve zvezdici dobili Hiša Franko iz Kobarida s cefinjo Ano Roš, šest slovenskih restavracij pa je dobilo po eno zvezdico. Med njimi je bila kot edina na Gorenjskem tudi Vila Podvin, družbo pa ji delajo Restavracija Dam (Nova Gorica), Gostišče Grič (Šentjošt nad Horjulom), Gostilna pri Lojzetu (Vipava), Hiša Denk (Zgornja Kungota) in Restavracija Atelje (Ljubljana).
Poleg zvezdice je Vila Podvin dobila še zeleno zvezdico, ki jo podelujo za zavzemanje za ohranjanje okolja in iznajdljivost pri uporabi trajnostnih praks v vsakodnevnem delu.
Obe priznanji sta izjemen uspeh, Vila Podvin s chefom Urošem Štefelinom je z ohranitvijo zvezdice in dodatnim trajnostnim priznanjem še enkrat dokazala, da upravičeno sodi v sam vrh mednarodne kulinarike.
Sicer druga izdala Michelinovega kulinaričnega vodnika po Sloveniji vključuje skupno 53 restavracij. Poleg prejemnic zvezdic so v vodnik vključene še restavracije s priznanjem Bid Gourmand (dobro razmerje med ceno in kakovostjo) in Michelinov krožnik (sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok).
Več o Michelinovih zvezdicah v Sloveniji
Foto: Nino Verdnik, STO
Na Linhartovem trgu vas pričakuje restavracija z vrhunsko kulinarično ponudbo, ki nastaja pod taktirko priznanega chefa, domačina, Uroša Štefelina, prejemnika michelinove zvezdice.
Sejem lokalnih pridelovalcev, rokodelskih izdelkov in starin poteka vsako prvo soboto v mesecu, med 10. in 12. uro, na trgu pred cerkvijo, v primeru slabega vremena pa v Radovljiški graščini.
Sprehodite se po enem najlepših starih mestnih jeder v Sloveniji. Občudujte slikovite hiše iz 16. in 17. stoletja ter se poglobite v zgodbe, ki jih pišejo njihovi prebivalci.