Turizem Radovljica je pripravil novo doživetje po mestnem jedru Radovljice, ki v ospredje postavlja čokolado. Z doživetjem bodo obiskovalci spoznali zgodovino te priljubljene sladice in se podali na okušanje njenih izvornih in izpopolnjenih oblik.
Doživetje z naslovom Doživi mesto čokolade in podnaslovom La vie en chocolat, ki je mednarodna različica imena doživetja, je bilo oblikovano v slodelovanju z agencijo Nea Culpa. Doživetje v mesto prihaja prav pred 10. festivalom čokolade in je dopolnitev čokoladne zgodbe mesta. V doživetje so povezane tri mestne atrakcije, in sicer Lekarniški in alkimistični muzej, Hiša Linhart ter Radolška čokolada. Na Turizmu Radovljica verjamemo, da bo doživetje obogatilo turistično ponudbo Radovljice in okrepilo pozicijo mesta kot najslajšega mesta v Sloveniji in najbolj čokoladnega slovenskega kraja.
Doživi mesto čokolade ni klasično kulinarično doživetje, ampak gre bolj za s čokoladnimi grižljaji obogateno kulturno doživetje mesta, saj vključuje spoznavanje zgodovine, tradicije in samega mestnega jedra. Poseben element v doživetju odigrajo vodniki oziroma gostitelji, ki se gostom predstavijo s posebnimi klobuki. Ti nakazujejo raznolike momente v preteklosti in sedanjosti čokolade. Doživetje se prične pred TIC Radovljica, zaključi pa z delavnico čokoladnih florentinov v Radolški čokoladi.
Posebno doživetje, ki je zasnovano za skupine do 8 oseb, bo prvič na voljo v mesecu februarju, nato pa ponovno v marcu. Oba termina sta povezana s praznikom ljubezni, tako prvi termin 17. februarja (ob 16:00), ki je prvi petek po Valentinovem in marčevska termina, ki sta 10. in 11. marec, torej tik pred Gregorjevim. Doživetje bo na voljo tudi za zaključene skupine po naročilu. Kasneje bo doživetje na voljo na razpisane termine v mesecih april, maj in junij ter predvidoma oktobra in novembra.
Raziščite čokolado v najslajšem slovenskem mestu. Edinstveno doživetje s prav posebnim gostiteljem vključuje obisk izbranih s čokolado povezanih točk v očarljivem mestu in okušanje čokoladnih dobrot.
Največji čokoladni dogodek in najbolj atraktivna kulinarična prireditev v Sloveniji.