Za naziv Naj pralina Festivala čokolade 2025 se je potegovalo 10 pralin petih čokoladnic.
Tekmovanje za naj pralino, ki je potekalo že 8. leto v sklopu Festivala čokolade, je potekalo konec marca v Radovljici. Sodelovalo je pet čokoladnic, vsaka pa je na tekmovanje poslala 2 pralini. Tokrat sta komisijo prvič sestavljala slaščičar Anže Kranjec ter hrvaški čokolatier Dražen Željković. Ocenjevalca sta praline ocenila glede na izgled, okus, tehnično dovršenost, izbor sestavin ter izvirnost. Pri vsaki pralini sta preverila posamezne komponente, za zmagovalno pa na koncu izbrala pralin Berry Blaze iz Hiše čokolade Molinet. Ta ju je prepričal s tehnično izvedbo, ki nakazuje obvladovanje tudi zahtevnih tehnik izdelave ter okusi, ki se lepo povežejo. Bitka za drugo in tretje mesto je bila težka, saj je ena pralina prevladovala na področju okusa, druga pa na področju tehnične izvedbe. Vendarle sta se žiranta na koncu odločila, da drugo mesto zasede Luciferjeva Pistacija - Limona, ki je tehnično brezhibna, na tretje mesto pa se je s prepričljivim okusom uvrstila Zlata Tequila s pomarančo čokoladnice Dobnik.
ZMAGOVALNE PRALINE TEKOMOVANJA NAJ PRALINA 2025
1. mesto: Berry Blaze (Molinet Hiša Čokolade)
2. mesto: Pistacija-Limona (Čokoladnica Lucifer)
3. mesto: Zlata Tequila s pomarančo (Čokoladni atelje Dobnik)
Čestitke vsem sodelujočim čokoladnicam!
Vse tri najboljše praline, kot tudi številne druge, bodo obiskovalci festivala letos lahko okušali pri njihovih ustvarjalcih v radovljiškem parku ter tudi v Radovljiški graščini, kjer bo ponovno potekal izbor za Naj pralino po mnenju obiskovalcev.
Izkoristite ugodno ponudbo in obiščite Festival čokolade z javnim prevozom. Železniška postaja se nahajata tik ob prizorišču.
Največji čokoladni dogodek in najbolj atraktivna kulinarična prireditev v Sloveniji.