Skoči do osrednje vsebine

Še bogatejša kulinarična jesen

03.09.2024 13:14

Jesen bo na destinaciji Radol'ca kulinarično obarvana. Že lani smo tradicionalni mesec lokalnih menijev, ki novembra privablja gurmane v Radovljico, dopolnili z oktobrskimi kulinaričnimi doživetji, kar letos še nadgrajujemo.

Uvod v kulinarično pestro jesen predstavlja lansko leto izjemno odmeven dogodek za vse, ki iz svoje prehrane iz različnih razlogov izključujejo gluten. Lanski enodnevni brezglutenski festival letos prerašča v mednarodni dogodek Gluten-Free Expo Slovenia. Gre za največji tovrstni dogodek ne le v Sloveniji, ampak tudi širše.

 

Na destinacijski organizaciji, Javnem zavodu Turizem in kultura Radovljica, smo letos v oktobru in novembru pripravili raznolik program kulinaričnih doživetij. Poleg lokalnih menijev v novembru, tokrat vabimo na edinstvene dogodke v družbi lokalnih proizvajalcev, predelovalcev ter kuharskih mojstrov. Tako bomo oktobra ponovili dva odlično sprejeta dogodka z Okusi Radol'ce, in sicer Kmetovo mizo in Otvoritveno večerjo lokalnih menijev. Njuna vrhunskost je v tem, da se na dogodkih predstavlja več chefov, hkrati pa so v ospredju lokalne sestavine. Vstopnice za oba dogodka sta že naprodaj v TIC Radovljica in na spletni strani.

 

Še več kulinaričnih doživetij pripravljamo v sodelovanju s posameznimi gostilnami ter ponudniki kulinarike. Skupaj z njimi vabimo na:

  • Unikatno vodeno doživetje Mesto čokolade bo na voljo dvakrat, 4. in 24. oktobra popoldan.
  • Butična čokoladnica Radolška čokolada vabi na predstavitev čokoladnice in vodene čokoladne degustacije.
  • Za ljubitelje narave in lokalnih dobrot organiziramo vodene kolesarske izlete "S kolesom po kmetijah Radol'ce" kjer boste lahko raziskovali čare podeželja.
  • Čebelarski center Lesce se prvič pridružuje festivalu z vodenimi degustacijami medu in drugih medenih dobrot
  • Na posebno doživetje vabi jo restavracije:
    • Restavracija Tabor: Čarobnost štirih okusov (vino, morska hrana, čokolada in žgane pijače)
    • Vila Podvin: delavnice s sommeliejem (spajanje vina in hrane)
    • Baffi House of Pizza: Delavnica priprave testa z drožmi
    • Hiša Linhart: kuharske delavnice za odrasle in otroke

 

Letos se Okusom Radol'ce pridružuje tudi nov član, in sicer Vila Podvin. Vila Podvin se v družino Okusov Radol'ce vključuje s chefom Martinom Blejcem, ki vodi tudi kuhinjo v Bled Rose Hotelu. V restavraciji na pragu vasi Mošnje s čudovitim vrtom in pridihom tradicije nastajajo odlične jedi, ki prepričajo tudi zahtevne gurmane. Ponudba ter postrežba sta prepričali tudi kulinarična kritika, zadolžena za ocenjevanje kakovosti v pridruženih gostilnah in restavracijah. Chef, ki se ponaša tudi z medaljo iz kuharskega svetovnega prvenstva, je zavezan lokalnim in slovenskim sestavinam, s katerimi ustvarja sodobne jedi.

 

Letos bodo v mesecu lokalne kulinarike sodelovali: Hiša Linhart, Gostišče Tulipan, Gostišče Draga, Restavracija Tabor, Restavracija Šobec, Baffi House of Pizza in Vila Podvin. Med 26. oktobrom in 30. novembrom bodo ponujali vrhunske menije iz sledljivih sestavin. Trije hodi bodo stali 30 €, nekateri pa bodo vključili ali ponudili tudi dodatne hode.

 

Več o Kulinarični jeseni v Radol'ci

 

Povezane novice

12.10.2024 12:00
Vrhunsko kulinarično doživetje na kmetiji
Kosilo na kmetiji z Okusi Radol'ce

Ponavljamo lani izjemno uspešno doživetje. V sklopu kulinarične jeseni vas vabimo na vrhunsko kulinarično doživetje s kosilom na ekološki kmetiji. ZARADI RAZMOČENEGA TERENA IN NIZKIH TEMPERATUR PRESTAVLJENO NA 12.oktobra

24.10.2024 17:00
Kulinarična jesen v Radol'ci

Oktobra v sklopu dogodkov kulinarične jeseni vabimo na unikatno doživetje najslajšega slovenskega mesta. Pridružite se vodniku in okušajte čokolado na poseben način.

25.10.2024 18:30
Kulinarična jesen v Radol'ci

Pridružite se nam na posebni večerji v Restavraciji Tabor, s katero bomo otvorili letošnji Mesec lokalnih menijev.

07.09.2024 10:00
Linhartov trg, trg pred cerkvijo, vsako prvo soboto

Sejem lokalnih pridelovalcev, rokodelskih izdelkov in starin poteka vsako prvo soboto v mesecu, med 10. in 12. uro, na trgu pred cerkvijo, v primeru slabega vremena pa v Radovljiški graščini.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?