Skoči do osrednje vsebine

Na poletno osvežitev v Radol'co

Preverite, kako se lahko v času poletnih počitnic v Radol'ci učinkovito ohladite in osvežite, tudi na malo drugačne načine.

Radovljica s svojo zeleno okolico ponuja obilo možnosti, da se osvežite in maksimalno izkoristite čar poletja. Skupaj s klasičnimi načini vam predstavljamo tudi nekaj aktivnosti, ki poleg osvežitve prinašajo še veselje in adrenalin. Od plavanja v bazenih in naravnih kopališčih, prijetnih sprehodov, do vznemirljivih aktivnosti v vodi in zraku. V Radovljici boste našli popolne načine, kako preživeti poletne dni v naravi in uživati v vsakem trenutku.

 

OSVEŽITEV S SVEŽO VODO IZ RADOLŠKIH PITNIKOV

Nič ne premaga vročine bolje kot požirek sveže hladne vode. Privoščite si jo lahko kar med rekreacijo na pitnikih, ki jih najdete v središčih naselij, ob sprehajalnih in kolesarskih poteh ter igriščih. Kje vse se lahko odžejate, lahko poiščete tukaj.

 

V Radovljici med aprilom in oktobrom obratuje prek 20 pitnikov. Poiščete jih lahko v naseljih, ob sprehajalnih in kolesarskih poteh ter ob igriščih. 

 

NA SPREHOD PO GOZDU

 Sprehodite se po naših tematskih poteh, vmes pa namočite noge oz. se osvežite ob pitnikih. Predlagamo pohod po Lambergovi poti, ki vodi iz Begunj mimo razvalin gradu Kamen v hladno zavetje potoka Begunjščica, ki teče skozi dolino Draga. Prijetna, večinoma gozdna pot poteka ob potočku Grabnarica v bližini Lipnice, Zavod za gozdove Slovenije  jo je letos uvrstil med 14 naj gozdnih poti. Iz starega mestnega jedra pa se lahko čez Fuksovo brv podamo na razglednike nad Kamno Gorico, tudi tukaj večji del poti poteka po senci, pohod pa je nagrajen z lepimi razgledi z razglednikov Zjavka in Ojstra peč.

 

Poletni sprehodi v Radol'ci.

 

SLADOLED NA TRGU

Posladkajte se pri ponudnikih sladoleda na trgu. S sladoledom v roki se lahko sprehodite po starem mestnem jedru in uživate ob pogledih na slikovite stare meščanske hiše ali pa se usedete na klop v senci starega drevoreda v parku, ter se sprostite ob prijetnem poletnem vzdušju.

 

Privoščite si sladoled na Linhartovem trgu. 

 

skok v vodo

Osvežujoče kopanje je klasičen način, kako se ohladiti v poletni vročini. V Radovljici med poletnimi počitnicami lahko zaplavate na Kopališču v Radovljici,  Kopališču v Kropi ter naravnemu kopališču Šobčev bajer, ki se nahaja v Kampu Šobec. Gostje kampa lahko zaplavajo tudi v bazenu kampa River camping Bled

 

Zaplavajte v bazenu. 

 

vodne aktivnosti

Vodne aktivnosti na reki Savi in okoliških soteskah že dolgo navdušujejo ljubitelje narave in adrenalina. Z lokalnimi vodniki se lahko podate z raftom ali kajakom po Savi, za slednjo aktivnost so na voljo tudi začetni tečaji veslanja. Reka Sava je priljubljena tudi med ribiči, ki uživajo v raziskovanju njenih rečnih kotičkov. Za tiste, ki iščejo še več adrenalina, je soteskanje odlična izbira. V soteskah med Bledom in Bohinjem boste v spremstvu vodnikov lahko uživali v spuščanju po naravnih toboganih in skakanju v osvežujoče tolmune. Ob rezervaciji aktivnosti preverite tudi možnost prevoza iz Radovljice, oz. se do izhodišča zapeljite s svojim prevozom. 

 

Osvežujoč spust po reki Savi v spremstvu izkušenega vodnika. 

 

z letalom ali padalom pod oblake

Pri nas se lahko osvežite tudi na malo drugačen način. Z leškega letališča lahko z jadralnim letalom poletite visoko pod oblake in uživate v razgledih na grebene Karavank, Julijskih Alp in Blejskega jezera. Z okoliških vzletišč lahko Radol'co z zraka doživite tudi z jadralnim padalom. Čudoviti razgledi, adrenalin in veter v laseh so zagotovljeni.

 

Poletite z jadralnim letalom ali padalom. (foto: ALC Lesce)

 

ostali predlogi 

Seveda Radovljica z okolico ponuja tudi mnogo drugih aktivnosti. Po dogovoru lahko z vodnikom obiščete katero od kraških jam na Jelovic, najamete e-kolo in se odpravite na odkrivanje zelene okolice sami ali z vodnikom, ter še marsikaj se najde. Opoldanskim temperaturam lahko uidete tudi z obiskom muzeja in kosilom pri Okusih Radol'ce, na aktivnosti pa se odpravite v zgodnjih dopoldanskih oz. večernih urah.

 

Izkoristite posebne ugodnosti in nas obiščite z javnim prevozom

 

Naj vam sončni dnevi prinesejo veselje in sprostitev, ter priložnost za ustvarjanje dragocenih spominov. Doživite poletje v Radol'ci. 

 

 

Povezane novice

Poletni dogodki in aktivnosti

Pred nami je pestro prireditveno dogajanje za vse okuse in generacije. Številni dogodki se bodo zvrstili med junijem in septembrom.

Bazen v Radovljici
Poleti osvežitev, pozimi rekreacija

Poleti se lahko osvežite na urejenih kopališčih v Radovjlici, Kropi ter kampu Šobec.

Z vlakom ali avtobusom ugodno na pot

Radovljica je ena najlažje in najhitreje dostopnih destinacij v Sloveniji, saj jo vlaki povezujejo z Ljubljano, Jesenicami, Kranjem, z avtobusi pa je odlično povezana z Bledom, Bohinjem ter Kranjsko Goro.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?