Okusite jedi, ki sta jih imela zakonca Vurnik najraje v kulinarični preobleki mojstra Uroša Štefelina.
Kulinarično presenečenje Okusi Radol'ce, degustacijski Vurnikov meni, je nastal pod vodstvom priznanega kuharskega mojstra Uroša Štefelina. Zasnoval ga je na podlagi spominov gospe, ki je skrbela za gospodinjstvo zakoncev Vurnik v Radovljici. Jedi, ki sta jih zakonca imela najraje, je kuharski mojster Uroš Štefelin uporabil za sestavo menija na sodoben način.
Ivan in Helena Vurnik sta spoštovala disciplino tudi v prehranjevanju in zaradi zdrave ter asketske prehrane dočakala častitljivo starost. Pred jedjo sta vedno popila skodelico čaja, največkrat terjaka, med obrokom sta si privoščila kozarec vina.
Uživala sta puste konce mesa, najraje teletino. Strogo sta spoštovala petkov post, privoščila sta si postrvi.
Meni si lahko ogledate TUKAJ.
Vurnikov meni je v Vili Podin na voljo ves mesec junij v sklopu prireditev ob praznovanju Vurnikovih dni.
Praznovanje 140. obletnice rojstva Ivana Vurnika, bodo pospremile razstave in drugi dogodki, ki bodo na ogled vse do konca junija.
V sklopu praznovanja Vurnikovih dni.