V Sloveniji je danes potekala prva podelitev Michelinovih zvezdic v zgodovini. Podeljenih je bilo sedem zvezdic, eno je prejel tudi Uroš Štefelin.
Michelinova zvezdica je od vseh nagrad, ki jih je chef Uroš Štefelin iz Vile Podvin za svoje delo že prejel, zagotovo najbolj žlahtna. Znano je, da je Michelin z zvezdicami ni preveč radodaren, zato je vsaka toliko več vredna. Michelinove zvezdice, ena, dve ali tri, pomenijo ugled, popoznavnost in vključitev v michelinov kulinarični vodnik.
Poleg Uroša Štefelina so po eno zvezdico prejeli še chef Gregor Vračko iz Hiše Denk, Tomaž Kavčič iz Restavracije Pri Lojzetu, Uroš Fakuč iz Restavracije Dam in Jorg Zupan iz restavracije Atelje. Dve zvezdici je prejela Ana Roš iz Hiše Franko.
Vila Podin in njen Chef Uroš Štefelin je tako edini nosilec Michelinove zvezdice na Gorenjskem in to je še en dokaz več, da je Radol'ca upravičeno kulinarična prestolnica Gorenjske.
Kulinarična zgodba Uroša Štefelina se z Vilo Podvin vključuje tudi v Okuse Radol'ce, od letošnjega leta dalje pa jo v Bistroju Linhart lahko okušate tudi v starem mestnem jedru Radovljice.
Uroš Štefelin pa je tudi eden od ambasadorjev destinacije Radol'ca. Oglejte si video:
Hiša Linhart je hiša povezovanja z restavracijo in sobami. Pri nas se družimo ob jedeh nove slovenske kuhinje. Za vas jih pripravlja chef Uroš Štefelin z ekipo. Uroš je domačin, ki se trudi, da se okoliške sestavine in jedi ohranijo!
Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra.