Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra.
Okusi Radol'ce v svojih lokalih ponujajo lokalno pridelane surovine in iz njih ustvarjajo jedi, značilne za radolško okolje. Vključene gostilne prepoznate po napisu na vhodih, lokalne jedi pa so v jedilnih listih označene s stilizirano radolško čebelico.
Chefi navdih za jedi črpajo iz okolja, v katerem so zrasli in se oblikovali. Ponekod v jedeh ohranjajo tradicionalno pripravo, drugod pa jim nadenejo novo preobleko ter jih na svojevrstne načine oživijo.
Okusi Radol'ce združujejo sedem gostiln in restavracij na območju Radol'ce. Te so se zavezale ne le skupni promociji, temveč predvsem sodelovanju in povezovanju. Med seboj in z lokalnimi ponudniki surovin.
OKTOBER- MESEC KULINARIČNIH DOŽIVETIJ
Oktober je mesec, ko Radol'ca oživi s pestrimi lokalnimi doživetji, ki združujejo kulinariko, naravo in tradicijo. Dnevi odprtih vrat na kmetijah, vodeni kolesarski izleti, edinstvena kulinarična doživetja, kot je Kmetova miza, in sladke izkušnje, kot je Doživi mesto čokolade, ponujajo obiskovalcem priložnost, da se povežejo z lokalnimi okusi in kulturo. Vrhunec meseca je slavnostna Otvoritvena večerja meseca lokalnih menijev, kjer se pod eno streho zbere vseh sedem chefov iz Okusov Radol'ce in skupaj ustvarijo nepozabno kulinarično izkušnjo.
Zbrane gostilne preko celega leta ponujajo na svojih menijih jedi iz sezonskih lokalnih sestavin. Vsako leto novembra se skupaj predstavijo s posebnimi jedmi in kulinaričnimi dogodki.
Na izbranih dogodkih v starem mestnem jedru Radovljice, se Okusi Radol'ce predstavljajo z ulično prehrano. Za okrepčilo obiskovalcev poskrbijo na julijskih četrtkovih koncertih, ob prižigu decembrskih lučk ter ob nekaterih drugih priložnostih.
Ob večjih prireditvah, pripravijo tematsko kulinarično ponudbo. V času Festivala čokolade ponujajo čokoladne menije, v septembru pa medene menije.
Restavracije Okusov Radol'ce so ocenjene s strani kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja iz Vivi šole okusov, organizatorja Tedna restavracij. Prav vse restavracije, združene v Okuse Radol'ce imajo 3 ali več srčkov.
Gostišče Tulipan v Lescah ima dolgoletno družinsko tradicijo in je opremljeno v tradicionalnem alpskem slogu. Ponuja umirjeno in sproščeno vzdušje za vse generacije.
V gostišču nudijo tradicionalne slovenske jedi v neokrnjeni naravi ob potoku Begunjščica.
Radovljiški chefi, na čelu z najboljšim, Urošem Štefelinom, verjamejo, da je trajnost izjemnega pomena za kakovost ponudbe. Temelj združenja Okusi Radol'ce je sodelovanje in uporaba lokalnih sestavin.
Na Linhartovem trgu vas pričakuje restavracija z vrhunsko kulinarično ponudbo, ki nastaja pod taktirko priznanega chefa, domačina, Uroša Štefelina, prejemnika michelinove zvezdice.