Skoči do osrednje vsebine

Okusi Radol'ce

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra. 

Okusi Radol'ce v svojih lokalih ponujajo lokalno pridelane surovine in iz njih ustvarjajo jedi, značilne za radolško okolje. Vključene gostilne prepoznate po napisu na vhodih, lokalne jedi pa so v jedilnih listih označene s stilizirano radolško čebelico.

 

 

GORENJSKE TRADICIONALNE IN SODOBNE JEDI

Chefi navdih za jedi črpajo iz okolja, v katerem so zrasli in se oblikovali. Ponekod v jedeh ohranjajo tradicionalno pripravo, drugod pa jim nadenejo novo preobleko ter jih na svojevrstne načine oživijo. 
 

PRIDRUŽENE GOSTILNE

 

SODELOVANJE IN POVEZOVANJE

Okusi Radol'ce združujejo sedem gostiln in restavracij na območju Radol'ce. Te so se zavezale ne le skupni promociji, temveč predvsem sodelovanju in povezovanju. Med seboj in z lokalnimi ponudniki surovin.
 

LOKALNI DOBAVITELJI

 

OKTOBER- MESEC KULINARIČNIH DOŽIVETIJ

Oktober je mesec, ko Radol'ca oživi s pestrimi lokalnimi doživetji, ki združujejo kulinariko, naravo in tradicijo. Dnevi odprtih vrat na kmetijah, vodeni kolesarski izleti, edinstvena kulinarična doživetja, kot je Kmetova miza, in sladke izkušnje, kot je Doživi mesto čokolade, ponujajo obiskovalcem priložnost, da se povežejo z lokalnimi okusi in kulturo. Vrhunec meseca je slavnostna Otvoritvena večerja meseca lokalnih menijev, kjer se pod eno streho zbere vseh sedem chefov iz Okusov Radol'ce in skupaj ustvarijo nepozabno kulinarično izkušnjo.

KULINARIČNA JESEN

 

November - mesec lokalnih menijev

Zbrane gostilne preko celega leta ponujajo na svojih menijih jedi iz sezonskih lokalnih sestavin. Vsako leto novembra se skupaj predstavijo s posebnimi jedmi in kulinaričnimi dogodki. 
 

MESEC LOKALNIH MENIJEV

 

ULIČNA PONUDBA HRANE IN TEMATSKI MENIJI

Na izbranih dogodkih v starem mestnem jedru Radovljice, se Okusi Radol'ce predstavljajo z ulično prehrano. Za okrepčilo obiskovalcev poskrbijo na julijskih četrtkovih koncertih, ob prižigu decembrskih lučk ter ob nekaterih drugih priložnostih.

 

Ob večjih prireditvah, pripravijo tematsko kulinarično ponudbo. V času Festivala čokolade ponujajo čokoladne menije, v septembru pa medene menije.
 

KULINARIČNE PRIREDITVE

 

ZAVEZA KAKOVOSTI

Restavracije Okusov Radol'ce so ocenjene s strani kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja iz Vivi šole okusov, organizatorja Tedna restavracij. Prav vse restavracije, združene v Okuse Radol'ce imajo 3 ali več srčkov.

 

Kulinarčna brošura

 

 

Povezane novice

Okusne divjačinske jedi in domače sladice

Gostišče Tulipan v Lescah ima dolgoletno družinsko tradicijo in je opremljeno v tradicionalnem alpskem slogu. Ponuja umirjeno in sproščeno vzdušje za vse generacije.

Gostišče ob izhodišču planinskih poti

V gostišču nudijo tradicionalne slovenske jedi v neokrnjeni naravi ob potoku Begunjščica.

14.09.2022 09:42
Trajnost in lokalne sestavine v gostilnah

Radovljiški chefi, na čelu z najboljšim, Urošem Štefelinom, verjamejo, da je trajnost izjemnega pomena za kakovost ponudbe. Temelj združenja Okusi Radol'ce je sodelovanje in uporaba lokalnih sestavin.

Linhartov trg, Radovljica

Na Linhartovem trgu vas pričakuje restavracija z vrhunsko kulinarično ponudbo, ki nastaja pod taktirko priznanega chefa, domačina, Uroša Štefelina, prejemnika michelinove zvezdice.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?