Restavracije iz združenja Okusi Radol'ce vas v mesecu novembru razvajajo z izbranimi meniji iz lokalnih sestavin.
Gostilne in restavracije Okusov Radol'ce, ki sodelujejo v letošnjem mesecu lokalnih menijev so tudi letos pripravile izbor lokalnih jedi, ki temeljijo na lokalnih in sledljivih sestavinah. Osnovni meni iz 3 hodov, stane 30,00 €, v večini restavracij pa lahko doživetje dopolnite z dodatnimi hodi ob doplačilu.
Meniji bodo na voljo v novembru v vseh restavracijah Okusi Radol'ce, v času rednega obratovanja restavracij. Obvezna je predhodna rezervacija.
Novembrski meniji so del dogodkov v sklopu Kulinarični jeseni v Radovljici
-MENIJI 2025 IN SODELUJOČE RESTAVRACIJE BODO OBJAVLJENE NA TEM SPLETNEM MESTU-
MESEC OKUSOV RADOL'CE 2025
NOVEMBRSKI MENIJI
Restavracija Šobec, Lesce
Dobavitelji:
Gostišče Tulipan, Lesce
Dobavitelji:
Hiša Linhart, Radovljica
Dobavitelji:
Gostišče Draga, Begunje na Gorenjskem
Dobavitelji:
Restavracija Tabor, Podbrezje
Dobavitelji:
Vila Podvin, Mošnje
Dobavitelji:
Baffi House of Pizza, Radovljica
Dobavitelji:
Okusi Radol'ce so posebno kulinarično združenje. Za že več kot 10 let trajajoče lokalno povezovanje je na prvem mestu krivo odlično sodelovanje med partnerji. Kako in zakaj jim to uspeva, razkrivajo v pogovoru štirje radolški chefi.
Restavracije Okusov Radol'ce odlikujejo vrhunske jedi, ki temeljijo na svežih, sezonskih in lokalno pridelanih sestavinah. Obiskali smo kmetijo Vegerila, ki je eden od dobaviteljev Okusov Radol'ce.
Sejem lokalnih pridelovalcev, rokodelskih izdelkov in starin poteka vsako prvo soboto v mesecu, med 10. in 12. uro, na trgu pred cerkvijo, v primeru slabega vremena pa v Radovljiški graščini.
V zelenem okolju sončnih dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih s skrbnostjo vzgajajo kmetje, sadjarji, zeliščarji in čebelarji.