3., 10. in 17. oktober, KulinariÄna jesen v Radol'ci
Nepozaben kulinariÄni veÄer v restavraciji Tabor, v katerem se prepletajo okusi morja, Äokolade in vina.
KulinariÄna jesen v Radol'ci
Oktobra v sklopu dogodkov kulinariÄne jeseni vabimo na unikatno doživetje najslajšega slovenskega mesta. Pridružite se vodniku in okušajte Äokolado na poseben naÄin.
KulinariÄna jesen v Radovljici
Spoznajte razliÄne cvetne vire in edinstvene lastnosti vsake vrste medu ter odkrijte bogato Äebelarsko dedišÄino Slovenije.
Linhartov trg, trg pred cerkvijo, vsako prvo soboto
Sejem lokalnih pridelovalcev, rokodelskih izdelkov in starin poteka vsako prvo soboto v mesecu, med 10. in 12. uro, na trgu pred cerkvijo, v primeru slabega vremena pa v Radovljiški grašÄini.
19. oktober, KulinariÄna jesen v Radol'ci
V sklopu letošnje kulinariÄne jeseni vabimo na vodene kolesarske izlete s kulinariÄnim pridihom. ZARADI SLABEGA VREMENA JE TERMIN 19.10 ODPOVEDAN.
KulinariÄna jesen v Radol'ci
Otvoritvena veÄerja je RAZPRODANA. Še vedno pa vas lepo vabimo, da se nam pridružite na kulinariÄni tržnici, ki se bo odvijala pred veÄerjo. Degustacije in druženje na tržnici bo pospremila tudi živa glasba. Vabljeni.
KulinariÄna jesen v Radol'ci
V sklopu kulinariÄne jeseni vabljeni na ekološko kmetijo Vegerila, ki jo vodi Tilen Praprotnik. Na naravi prijazen naÄin in s skrbnim naÄrtovanjem na majhni površini prideluje ekološko zelenjavo.
KulinariÄna jesen v Radovljici
Baffijeva pica pri vas doma? Zakaj pa ne, Äe vas priprave nauÄi sam Baffi. DELAVNICA JE RAZPRODANA
KulinariÄna jesen v Radovljici
NauÄite se spajanja vina in hrane.
KulinariÄna jesen v Radol'ci
Voden ogled in degustacija na Kmetiji Dolenc.
KulinariÄna jesen v Radol'ci
Ste se kdaj spraševali, kako razmišljajo krave in kaj pomeni njihovo vedenje? Morda dobite odgovor v knjigi Skrivno življenje krav.
November, mesec lokalnih menijev
7 restavracij iz združenja Okusi Radol'ce vas v mesecu novembru razvaja z izbranimi meniji iz lokalnih sestavin.
Jesenski poÄitniÅ”ki program
V sklopu kulinariÄne jeseni vabljeni na predstavitev Äokoladnice z okušanjem razliÄnih vrst Äokolade.
PokuÅ”ina vina v družbi prÅ”uta, sira in oljÄnega olja.
Spoznajte vrhunska slovenska vina ob okusnem kraškem pršutu, slovenskem oljÄnem olju in lokalnem siru.
KulinariÄna jesen
Pogovor z vinarjem, degustacija in veÄerja.
Tulipan Lesce
Delavnica peke kruha v krušni peÄi.
Naj vam otroci skuhajo kosilo
Eden najprepoznavnejših slovenskih Chefov, Uroš Štefelin, bo vaše najmlajše vpeljal v svet kuhanja.
KulinariÄna jesen
Kuharska delavnica za ljubitelje kuhanja.
Jesenski poÄitniÅ”ki program
Pridružite se nam na dogodivšÄini po mestu v spremstvu Äebelarja.
Biserna hiŔa, Linhartov trg
Prodajna razstava izdelkov "Biseri ustvarjeni z ljubeznijo".
Radovljica
NajveÄji brezglutenski dogodek pri nas bo potekal v Radovljiškem parku, dogajanje pa se priÄenja že v soboto.
Mesec november je v Radol'ci v znamenju lokalnih menijev. Meniji v vseh sedmih restavracijah in gostilnah so pripravljeni z lokalnimi in sledljivimi sestavinami. Vsi meniji imajo enotno ceno, ponekod pa ob doplaÄilu lahko okusite dodatne hode.
Lokalni meniji bodo na voljo med 26. oktobrom in 1. decembrom 2024.
Cena lokalnega novembrskega menija: 30 €. Potrebne so predhodne rezervacije.
Meniji bodo objavljeni naknadno.
Podarite lokalni meni prijateljem. Podarite jim DARILNI BON OKUSI RADOL'CE.
Gostilne in restavracije, ki sodelujejo v mesecu lokalnih menijev so vkljuÄene v združenje Okusi Radol'ce. To je projekt, ki preko celega leta povezuje gostince v obÄini Radovljica, za katere je še posebej pomembna kakovost jedi in surovin. Kakovost na vsaka tri leta preverjajo kulinariÄni kritiki, zato verjamemo, da so v krogu izbrane najboljše naše restavracije in gostilne, nekatere med njimi pa sodelujejo tudi v vseslovenskem Tednu restavracij.
SodelujoÄe restavracije in gostilne:
Hiša Linhart, Radovljica
GostišÄe Tulipan, Lesce
GostišÄe Draga, Begunje na Gorenjskem
Restavracija Tabor, Podbrezje
Baffi house of pizza, Radovljica
Restavracija Šobec, Lesce
Vila Podvin, Mošnje
V oktobru se bodo kuharji iz restavracij Okusi Radol'ce predstavili na dveh posebnih dogodkih:
KMETOVA MIZA Z OKUSI RADOLCE
Chefi Okusov Radol'ce vas bodo v kulinariÄno dogajanje popeljali na lani premierno izvedenem dogodku Kmetova miza. 5. oktobra se vam bodo predstavili tam, od koder izvirajo osnovni okusi njihovih jedi - na kmetiji. Kmetova miza ni le kosilo na kmetiji z Okusi Radol'ce temveÄ edinstveno 4-urno doživetje na podeželju. Dogodek sledi konceptu z njive na krožnik. Na dogodku vas nostalgiÄno zapeljemo po podeželju ter pogostimo z vrhunskimi jedmi, postreženimi v avtentiÄnem okolju ekološke kmetije. Dogodek bo 5. oktobra s priÄetkom ob 12.00.
INFORMACIJE IN REZERVACIJE
OTVORITVENA VEÄERJA Z OKUSI RADOL'CE
Pridružite se nam na tradicionalni otvoritveni veÄerji meseca lokalnih menijev, ki se bo letos odvijala 25. oktobra v Äudovitem ambientu Restavracije Tabor v Podbrezjah. Na otvoritveni veÄerji bo svoja znanja in kreativnost predstavilo sedem kuharskih mojstrov iz restavracij Okusov Radol'ce. Povezali se bodo v ustvarjanju izjemnega vzdušja ter vrhunskih jedi iz lokalnih sestavin. Pred veÄerjo pa se bodo na oÄarljivem vrtu pred restavracijo predstavili lokalni dobavitelji.
INFORMACIJE IN REZERVACIJE
V sklopu kulinariÄne jeseni, vabljeni na edinstvena vodena doživetja, ki jih pripravljamo v sodelovanju z lokalnimi kulinariÄnimi ponuniki. Za vas pripravljamo:
- Unikatno vodeno doživetje Doživi mesto Äokolade smo prilagodili in je na voljo kot dve urno tematsko vodenje s Äokoladnimi grižljaji in zanimivimi postanki. Vodeno doživetje Mesto Äokolade bo na voljo dvakrat, 4. in 24. oktobra popoldan.
- ButiÄna Äokoladnica Radolška Äokolada vabi na predstavitev Äokoladnice in vodene Äokoladne degustacije.
- Za ljubitelje gibanja, narave in lokalnih dobrot organiziramo vodene kolesarske izlete "S kolesom po kmetijah Radol'ce" kjer boste lahko raziskovali Äare podeželja.
- Na posebno doživetje vabi Restavracija Tabor: Äarobnost štirih okusov
Pridružite se nam in doživite oktober skozi vrhunske okuse in nepozabna druženja!
Pomembno vlogo pri lokalni kulinariki predstavljajo kmetje, Äebelarji, sadjarji in vsi drugi dobavitelji, ki preko celega leta skrbijo za zdrave proizvode iz našega okolja. Predstavili se bodo na otvoritvenem ter zakljuÄnem dogodku, v mesecu oktobru pa bodo nekateri odprli svoja vrata ob dnevih odprtih vrat (Vegerila, Brinšek, Dolenc).
Kdo so naši lokalni dobavitelji, si oglejte tukaj.
Mesec lokalnih menijev se bo tudi letos zakljuÄil s kulinariÄno-glasbenim dogodkom. Hkrati z zakljuÄno kulinariÄno tržnico bomo na oÄarljivem trgu prižgali prazniÄne luÄi.