November, mesec lokalnih menijev
Restavracije iz združenja Okusi Radol'ce vas v mesecu novembru razvajajo z izbranimi meniji iz lokalnih sestavin.
3., 10. in 17. oktober, KulinariÄna jesen v Radol'ci
Nepozaben kulinariÄni veÄer v restavraciji Tabor, v katerem se prepletajo okusi morja, Äokolade in vina.
KulinariÄna jesen v Radovljici
NauÄite se spajanja vina in hrane.
KulinariÄna jesen v Radovljici
Spoznajte razliÄne cvetne vire in edinstvene lastnosti vsake vrste medu ter odkrijte bogato Äebelarsko dediÅ”Äino Slovenije.
KulinariÄna jesen v Radol'ci
Oktobra v sklopu dogodkov kulinariÄne jeseni vabimo na unikatno doživetje najslajÅ”ega slovenskega mesta. Pridružite se vodniku in okuÅ”ajte Äokolado na poseben naÄin.
Linhartov trg, trg pred cerkvijo, vsako prvo soboto
Sejem lokalnih pridelovalcev, rokodelskih izdelkov in starin poteka vsako prvo soboto v mesecu, med 10. in 12. uro, na trgu pred cerkvijo, v primeru slabega vremena pa v RadovljiÅ”ki graÅ”Äini.
19. oktober, KulinariÄna jesen v Radol'ci
V sklopu letoÅ”nje kulinariÄne jeseni vabimo na vodene kolesarske izlete s kulinariÄnim pridihom. ZARADI SLABEGA VREMENA JE TERMIN 19.10 ODPOVEDAN.
KulinariÄna jesen v Radol'ci
Otvoritvena veÄerja je RAZPRODANA. Å e vedno pa vas lepo vabimo, da se nam pridružite na kulinariÄni tržnici, ki se bo odvijala pred veÄerjo. Degustacije in druženje na tržnici bo pospremila tudi živa glasba. Vabljeni.
Biserna hiŔa, Linhartov trg
Prodajna razstava izdelkov "Biseri ustvarjeni z ljubeznijo".
KulinariÄna jesen v Radol'ci
V sklopu kulinariÄne jeseni vabljeni na ekoloÅ”ko kmetijo Vegerila, ki jo vodi Tilen Praprotnik. Na naravi prijazen naÄin in s skrbnim naÄrtovanjem na majhni povrÅ”ini prideluje ekoloÅ”ko zelenjavo.
Baffi House Of Pizza
Baffijeva pica pri vas doma? Zakaj pa ne, Äe vas priprave nauÄi sam Baffi.
KulinariÄna jesen v Radol'ci
Voden ogled in degustacija na Kmetiji Dolenc.
KulinariÄna jesen v Radol'ci
Ste se kdaj spraŔevali, kako razmiŔljajo krave in kaj pomeni njihovo vedenje? Morda dobite odgovor v knjigi Skrivno življenje krav.
Jesenski poÄitniÅ”ki program
V sklopu kulinariÄne jeseni vabljeni na predstavitev Äokoladnice z okuÅ”anjem razliÄnih vrst Äokolade.
PokuÅ”ina vina v družbi prÅ”uta, sira in oljÄnega olja.
Spoznajte vrhunska slovenska vina ob okusnem kraÅ”kem prÅ”utu, slovenskem oljÄnem olju in lokalnem siru.
KulinariÄna jesen
Pogovor z vinarjem, degustacija in veÄerja.
Tulipan Lesce
Delavnica peke kruha v kruÅ”ni peÄi.
Naj vam otroci skuhajo kosilo
Eden najprepoznavnejŔih slovenskih Chefov, UroŔ Štefelin, bo vaŔe najmlajŔe vpeljal v svet kuhanja.
KulinariÄna jesen
Kuharska delavnica za ljubitelje kuhanja.
Jesenski poÄitniÅ”ki program
Pridružite se nam na dogodivÅ”Äini po mestu v spremstvu Äebelarja.
Radovljica
NajveÄji brezglutenski dogodek pri nas bo potekal v RadovljiÅ”kem parku, dogajanje pa se priÄenja že v soboto.
Mesec november je v Radol'ci v znamenju lokalnih menijev. Meniji v vseh sedmih restavracijah in gostilnah so pripravljeni z lokalnimi in sledljivimi sestavinami. Vsi meniji imajo enotno ceno, ponekod pa ob doplaÄilu lahko okusite dodatne hode.
Lokalni meniji bodo na voljo med 26. oktobrom in 1. decembrom 2024.
Cena lokalnega novembrskega menija: 30 ā¬. Potrebne so predhodne rezervacije.
Meniji bodo objavljeni naknadno.
Podarite lokalni meni prijateljem. Podarite jim DARILNI BON OKUSI RADOL'CE.
Gostilne in restavracije, ki sodelujejo v mesecu lokalnih menijev so vkljuÄene v združenje Okusi Radol'ce. To je projekt, ki preko celega leta povezuje gostince v obÄini Radovljica, za katere je Å”e posebej pomembna kakovost jedi in surovin. Kakovost na vsaka tri leta preverjajo kulinariÄni kritiki, zato verjamemo, da so v krogu izbrane najboljÅ”e naÅ”e restavracije in gostilne, nekatere med njimi pa sodelujejo tudi v vseslovenskem Tednu restavracij.
SodelujoÄe restavracije in gostilne:
HiŔa Linhart, Radovljica
GostiÅ”Äe Tulipan, Lesce
GostiÅ”Äe Draga, Begunje na Gorenjskem
Restavracija Tabor, Podbrezje
Baffi house of pizza, Radovljica
Restavracija Å obec, Lesce
Vila Podvin, MoŔnje
V oktobru se bodo kuharji iz restavracij Okusi Radol'ce predstavili na dveh posebnih dogodkih:
KMETOVA MIZA Z OKUSI RADOLCE
Chefi Okusov Radol'ce vas bodo v kulinariÄno dogajanje popeljali na lani premierno izvedenem dogodku Kmetova miza. 5. oktobra se vam bodo predstavili tam, od koder izvirajo osnovni okusi njihovih jedi - na kmetiji. Kmetova miza ni le kosilo na kmetiji z Okusi Radol'ce temveÄ edinstveno 4-urno doživetje na podeželju. Dogodek sledi konceptu z njive na krožnik. Na dogodku vas nostalgiÄno zapeljemo po podeželju ter pogostimo z vrhunskimi jedmi, postreženimi v avtentiÄnem okolju ekoloÅ”ke kmetije. Dogodek bo 5. oktobra s priÄetkom ob 12.00.
INFORMACIJE IN REZERVACIJE
OTVORITVENA VEÄERJA Z OKUSI RADOL'CE
Pridružite se nam na tradicionalni otvoritveni veÄerji meseca lokalnih menijev, ki se bo letos odvijala 25. oktobra v Äudovitem ambientu Restavracije Tabor v Podbrezjah. Na otvoritveni veÄerji bo svoja znanja in kreativnost predstavilo sedem kuharskih mojstrov iz restavracij Okusov Radol'ce. Povezali se bodo v ustvarjanju izjemnega vzduÅ”ja ter vrhunskih jedi iz lokalnih sestavin. Pred veÄerjo pa se bodo na oÄarljivem vrtu pred restavracijo predstavili lokalni dobavitelji.
INFORMACIJE IN REZERVACIJE
V sklopu kulinariÄne jeseni, vabljeni na edinstvena vodena doživetja, ki jih pripravljamo v sodelovanju z lokalnimi kulinariÄnimi ponuniki. Za vas pripravljamo:
- Unikatno vodeno doživetje Doživi mesto Äokolade smo prilagodili in je na voljo kot dve urno tematsko vodenje s Äokoladnimi grižljaji in zanimivimi postanki. Vodeno doživetje Mesto Äokolade bo na voljo dvakrat, 4. in 24. oktobra popoldan.
- ButiÄna Äokoladnica RadolÅ”ka Äokolada vabi na predstavitev Äokoladnice in vodene Äokoladne degustacije.
- Za ljubitelje gibanja, narave in lokalnih dobrot organiziramo vodene kolesarske izlete "S kolesom po kmetijah Radol'ce" kjer boste lahko raziskovali Äare podeželja.
- Na posebno doživetje vabi Restavracija Tabor: Äarobnost Å”tirih okusov
Pridružite se nam in doživite oktober skozi vrhunske okuse in nepozabna druženja!
Pomembno vlogo pri lokalni kulinariki predstavljajo kmetje, Äebelarji, sadjarji in vsi drugi dobavitelji, ki preko celega leta skrbijo za zdrave proizvode iz naÅ”ega okolja. Predstavili se bodo na otvoritvenem ter zakljuÄnem dogodku, v mesecu oktobru pa bodo nekateri odprli svoja vrata ob dnevih odprtih vrat (Vegerila, BrinÅ”ek, Dolenc).
Kdo so naŔi lokalni dobavitelji, si oglejte tukaj.
Mesec lokalnih menijev se bo tudi letos zakljuÄil s kulinariÄno-glasbenim dogodkom. Hkrati z zakljuÄno kulinariÄno tržnico bomo na oÄarljivem trgu prižgali prazniÄne luÄi.