Kmetova miza je edinstven produkt, ki na kar se da trajnosten način povezuje lokalne pridelovalce in vrhunsko kulinariko. Dogodek se odvija na kmetiji v okolici Radovljice.
Novo inovativno kulinarično doživetje, ki smo ga prvič izvedli jeseni 2023, povezuje podeželje in vrhunsko kulinariko.
Približno 4-urno izvirno doživetje po radovljiški deželi vodi najprej od zbirnega mesta na ogled ekološke kmetije in degustacijo sezonskih pridelkov. Z dvema lojtrnikoma, torej na trajnostnen način in naravi prijazno se boste podali mimo polj in čez travnike ter uživali v izjemnih pogledih na Karavanke in Julijske Alpe.
Sledi obisk druge kmetije in vrhunec doživetja: kosilo na kmetiji. Drugi del doživetja boste preživeli na robu ekološke kmetije na podeželju. Na relativno majhni površini pridelujejo raznoliko ekološko zelenjavo, s katero zalagajo okoliške odjemalce tedenskih zabojčkov ter vrhunske šefe v destinaciji Radol'ca. Tik ob gredah zelenjave bodo pred vašimi očmi kulinarično poslastico pripravili kuharski mojstri iz ene od restavracij, ki je članica Okusov Radol'ce. Princip iz vil do vilic oziroma z vrta na mizo ni bil še nikjer bližji, pot zelenjave do krožnika pa še nikjer krajša.
Doživetje je bilo razvito s pomočjo sredstev projekta LAS Eko Okusi Slovenije in je na voljo spomladi in jeseni za naročene skupine. Ponudnik kulinarike je lahko vsakič drugi, enkrat letno, v jesenskem času, pa doživetje izvajamo z vsemi chefi Okusov Radol'ce.
Program vključuje:
VEČ INFORMACIJ
Organizator: Javni zavod Turizem in kultura Radovljica
Trajanje doživetja: 2-3 ure
Možni termini: spomladi in jeseni po dogovoru
Število udeležencev: 10 do 40
Cena: od 140 € na osebo
Radol'ca, ki je partner v medregijskem projektu sodelovanja LAS "EKO Okusi Slovenije", jeseni predstavlja dva nova kulinarična produkta.