Turizem Radovljica je s sredstvi projekta LAS Eko Okusi Slovenije izdal novo kulinarično brošuro destinacije. Brošura predstavlja celovito ponudbo kulinarike v destinaciji.
Radovljica, ki velja za kulinarično prestolnico Gorenjske, je po nekaj letih tako ponovno dobila kulinarično brošuro. Številni odmevnimi dogodki in uveljavljeni ter priznani kulinarični ponudniki so Radovljico postavili na zemljevid slovenske gastronomije, pri čemer je prav projekt Okusi Radol'ce eden najbolj odmevnih. Po njegovem vzoru se namreč kulinarični dogodki in združenja oblikujejo tudi v drugih slovenskih destinacijah in regijah. Kljub temu Radovljica s ponudbo izvrstnih dogodkov na področju kulinarike še naprej ostaja med najboljšimi. Brošura ob gostilnah in restavracijah predstavlja tudi lokalne kmetije in kulinarične dobavitelje, kulinarične dogodke ter doživetja in obrtnike.
Vsebina v brošuri je razdeljena v tri ključne sklope:
Sočasno s pripravo vsebin za brošuro smo pripravili tudi kratke video posnetke, ki v ospredje postavljajo stik med gostinci Okusov Radol'ce ter njihovimi dobavitelji, s posnetki pa predstavljamo tudi tematiko čebelarstva in čokolade. Povezave do posnetkov so v brošuri na voljo preko QR kod, posnetki pa bodo objavljeni tudi na družabnih omrežjih ter na kanalu YouTube.
Brošura je na voljo v slovenskem in angleškem jeziku. Vsaka jezikovna različica ima 32 strani in je formata A5. Publikacija je nastala kot del projekta sodelovanja LAS EKO Okusi Slovenije, v katerem je Javni zavod Turizem in kultura Radovljica eden od partnerjev v okviru LAS Gorenjska košarica. V sklopu tega projekta smo v jeseni izvedli tudi Kmetovo mizo ter pripravili kolesarsko doživetje S kolesom po kmetijah Radol'ce.
Kolofon:
Založil in redil: Javni zavod Turizem in kultura Radovljica
Besedila: Turizem in kultura Radovljica (Kaja Beton s sodelavci)
fotografije: Katja Jemec, Nejc Vurnik, Boris Pretnar, Mankica Kranjec, Polona Bartol, Miran Kambič
video: Nejc Vurnik
oblikovanje: Maša Bogataj
lektura: Mojca Zemljak
prevod: Adele Gray
Vodnik je nastal v sklopu projekta sodelovanja LAS »EKO Okusi Slovenije«, ki je sofinanciran s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. Za vsebino je odgovoren Javni zavod Turizem in kultura Radovljica. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Vir financiranja: Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja (EKSRP).
Radol'ca je del vseslovenskega projekta LAS "EKO Okusi Slovenije", ki poteka v letu 2023 in je sofinanciran s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.
Kmetova miza je edinstven produkt, ki na kar se da trajnosten način povezuje lokalne pridelovalce in vrhunsko kulinariko. Dogodek se odvija na kmetiji v okolici Radovljice.
V sklopu letošnje kulinarične jeseni vabimo na vodene kolesarske izlete s kulinaričnim pridihom. ZARADI SLABEGA VREMENA JE TERMIN 19.10 ODPOVEDAN.
Radol'ca, ki je partner v medregijskem projektu sodelovanja LAS "EKO Okusi Slovenije", jeseni predstavlja dva nova kulinarična produkta.