Skoči do osrednje vsebine

Top 3 vodena kulinarična doživetja te jeseni

15.10.2024 10:05

Kulinarična jesen v Radol'ci ponuja nabor raznolikih dogodkov za ljubitelje dobre lokalne hrane. Za lažjo odločitev, kaj izbrati, predstavljamo tri nova vodena kulinarična doživetja v okolici mesta Radovjica. 

Radol'ca je prava kulinarična destinacija in prav jeseni se v sklopu Kulinarične jeseni v Radol'ci nabor kulinaričnih doživetj izpopolni z vodenimi turami ter doživetji. Čeprav kulinarična doživetja čokolade, vina in dobre hrane lahko spoznavate tudi v mestnem jedru Radovljice, vas tokrat vabimo v okolico mesta: v Lesce, Podvin ter v bližnje Podbrezje.

Preverite katero od spodnjih doživetij najbolj odgovarja vašim željam, vsa dožvietja pa so na voljo po predhodnem dogovoru preko celega leta.

 

OKUŠANJE MEDU IN medenih izdelkov z apiterapevtko

Medene degustacije, ki jih vodi Blaženka Jakopič, izkušena apiterapevtka in vodja trgovinice Babka v Čebelarskem centru Lesce, vas popeljejo na pravo senzorično potovanje v svet medu in medenih izdelkov. Na teh degustacijah boste imeli priložnost okušati raznolike vrste medu iz različnih delov Slovenije, pa tudi medene pijače in druge čebelje pridelke. Med okušanjem boste odkrivali edinstvene značilnosti vsake vrste, vključno z njihovimi okusi, aromami in zdravilnimi lastnostmi.

Ob degustacijah boste prisluhnili terapevtskim učinkom medu, kar vam bo morda pomagalo najti pravo vrsto, ki podpira vaše zdravje in dobro počutje. Naučili se boste tudi, kako lahko čebelje pridelke vključite v svoj vsakdan, bodisi kot zdrav dodatek bodisi kot sestavino pri pripravi jedi.

Degustacije potekajo vsak petek v oktobru in novembru v trgovinici Babka, kjer so na voljo trije različni paketi doživetja.

VEČ O DOŽIVETJU

Degustacija medu

Spoznajte med in njegove korsitne lastnosti, z apiterapevtko.

 

Čarobnosti štirih okusov v restavraciji Tabor

To edinstveno doživetje ponuja kulinarično razvajanje, ki združuje okuse morja, vina in čokolade. V prijetnem ambientu ene najboljših morskih restavracij v Sloveniji vas bosta gostila Mateja Markič, vodja restavracije in sommelierka, ter Maks Pogačnik, vodja družinske čokoladnice Molinet iz Krope. Na delavnici boste odkrivali Restavracijo Tabor, morske okuse ter odlična vina. Pridobili boste znanja o vinu ter čokoladi, del doživetja pa je tudi interaktivna igra prepozavanja okusov. Piko na i doživetju daje obisk najstarejšega dela hiše, več kot 200 let stare vinske kleti, polne vrhunskih slovenskih in izbranih tujih vin.

Doživetje je odlična priložnost za zanimiva druženja s prijatelji in družino, pridružite pa se lahko kateremo od razpoložljivih terminov v oktobru. 

VEČ O DOŽIVETJU

Kulinarično razvajanje v Restavraciji Tabor. 

 

Delavnice s sommelierjem v Vili Podvin

Delavnica s smommelierjem v Vili Podvin, je odlična priložnost za vse, ki bi radi spoznali oz. izpopolnili svoje znanje o poznavanju vin. Poleg tega, da boste večer preživeli ob odlični hrani restavracije Vile Podvin, boste na delavnici izvedeli, kako pravilno rokovati z vinom, od izbire ustreznih kozarcev do načina postrežbe. Naučili se boste h katerim okusom in jedem se najbolje podajo različne vrste, ter spoznali zanimive skrivnosti, ki jih skriva vsaka steklenica. Delavnico vodi izkušeni Marko Koren, velik strokovnjak na področju sommelierstva. Udeleženci bodo prejeli dragocene nasvete, ki jim bodo omogočili, da tudi doma obogatijo svoje jedilnike z izbiro idealnega vina za vsako priložnost.

Delavnica potekajo vsak četrtek, petek, soboto in nedeljo po predhodnih prijavah, v Vili Podvin, kjer že od nekdaj domujejo vrhunska gurmanska doživetja. 

VEČ O DOŽIVETJU

Obogatiti svoje obroke s pravo izbiro vina. 

 

Radovljica, očarljivo zgodovinsko mesto na pragu Julijskih Alp, je že od nekdaj priljubljena med ljubitelji kulinarike. Mesto se ponaša z bogato kulinarično tradicijo, v kateri so svoj dom našle odlične restavracije, znani kuharski mojstri, lokalni pridelovalci in ponudniki, kulinarični dogodki, med in čokolada.

 

Slednja ima v Radovljici svoj praznik, Festival čokolade, ki skupaj z drugimi kulinaričnimi festivali in dogodki v Radol'co privablja ljubitelje sladkih grižljajev, dobre hrane in kulinaričnih doživetij. Najbolj kulinarično obarvana meseca sta oktober in november, čas festivala Kulinarična Jesen v Radol'ci

Povezane novice

01.09.2024 08:00
Narava, kultura in odlična kulinarika

Jesen je izvrsten čas za izlete po Sloveniji. Naj bodo to pohod v naravo ali spoznavanje kulturne dediščine, vsekakor k njim sodi tudi obisk dobre gostilne. Preberite naše tokratne predloge za jesenski izlet v okolico Radovljice.

Kulinarična darila
Izberite lokalna in uporabna darila

V Radol'ci se je kar težko odločiti, kaj od vseh dobrot in lokalnih izdelkov pravzaprav vzeti s seboj. Izbire je precej v TIC Radovljica ter trgovinicah v starem mestnem jedru. Tokrat se osredotočamo na s kulinariko povezane izdelke iz Radol'ce.

26.10.2024 00:00
November, mesec lokalnih menijev

7 restavracij iz združenja Okusi Radol'ce vas v mesecu novembru razvaja z izbranimi meniji iz lokalnih sestavin.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?