Sedem kuharjev, pred tem pa ponudniki lokalnih dobrot, so v petek v Podbrezjah poskrbeli za slasten uvod v mesec lokalnih menijev, ki jih bo sedem radolških restavracij ponujalo do konca novembra.
November je v Radol'ci že tradicionalno mesec lokalnih menijev, to je menijev, ki so pripravljeni iz sledljivih sestavin, na voljo pa so po enotni ceni v restavracijah članicah Okusov Radol'ce. Letos sodeluje sedem restavracij, meniji pa imajo ceno 30 €.
Čudovit otvoritveni dogodek se je tokrat prvič odvijal v Restavraciji Tabor v Podbrezjah. Na vrtu restavracije so se predstavili ponudniki Ekološka kmetija Darja, Kmetija Šlibar, Kmetija Pr Mrkot, Gostišče Draga z vložninami, Vinakras ter domače gospodinje s Podbreško potico. Obiskovalci so okušali gorenjske dobrote ob spremljavi vin s Krasa, saj je bila vinska klet Vinakras letošnji partner tudi pri večerji, ki se je odvijala v restavraciji. Poseben kraški pridih je dogodku dodal glasbenik Boštjan Pertinač iz Sežane.
Večerja, ki je bila razprodana že več kot teden pred dogodkom, je ponudila vrhunski 5-hodni meni iz sledljivih sestavin, pripravljali pa so ga kuharji vseh sedmih restavracij. Izbrano spajanje okusov, dobro vzdušje in odlična vinska spremljava ter glasba so poskrbeli za lep večer v Restavraciji Tabor. Tokrat so kuhali:
Vse do konca novembra je v restavracijah Hiša Linhart, Gostišče Tulipan, Vila Podvin, Gostišče Draga, Restavracija Šobec ter Baffi Hosue of Pizza na voljo lokalni meni iz sledljivih sestavin. Menije v posameznih restavracijah si lahko ogledate na tej povezavi.
7 restavracij iz združenja Okusi Radol'ce vas v mesecu novembru razvaja z izbranimi meniji iz lokalnih sestavin.
Jesen bo na destinaciji Radol'ca kulinarično obarvana. Že lani smo tradicionalni mesec lokalnih menijev, ki novembra privablja gurmane v Radovljico, dopolnili z oktobrskimi kulinaričnimi doživetji, kar letos še nadgrajujemo.
Spoznajte različne cvetne vire in edinstvene lastnosti vsake vrste medu ter odkrijte bogato čebelarsko dediščino Slovenije.